ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ

ΜΕΡΑΚΙ ΗΛΙΑΚΗ

Η Εταιρία ΗΛΙΑΚΗΣ Α.Ε. λειτούργησε για πρώτη φορά το 1974 ως ατομική επιχείρηση με την επωνυμία Ηλιάκης Γεώργιος και σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της οικογένειας Ηλιάκη.

Ο ιδρυτής της Ηλιάκης Γεώργιος Ίδρυσε ένα μικρό τυροκομείο στο Κάτω Μαλλάκι Ρεθύμνου για την τυροκόμηση του γάλακτος που παράγονταν από τα ζώα του. Σαν τυροκόμος πια και ιδρυτής της επιχείρησης και έχοντας όραμα να δημιουργήσει μία μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα και ένα σύγχρονο τυροκομείο που θα παράγει προϊόντα παρασκευαζόμενα με τον παλιό, πατροπαράδοτο τρόπο χωρίς προσθήκες διαφόρων υποκατάστατων αλλά μόνο με γάλα που θα παράγεται από την οικογένεια του και θα αγοράζεται από κτηνοτρόφους τις περιοχής του. Ο Ηλιάκης Γεώργιος έχοντας πια τέσσερα παιδιά στέλνει το μεγαλύτερο γιό του τον Κωνσταντίνο στην τυροκομική σχολή Ιωαννίνων, απ΄όπου και αποφοιτά. Το 1991 αποφασίζει να έκσυγχρονίσει το μικρό  τυροκομείο του , και το 1993 καταφέρνει να μετεγκατασταθεί στις καινούργιες του εγκαταστάσεις με την επωνυμία Ηλιάκης Γεώργιος & Σία Ο.Ε.

Το 1996 εντάσσεται  στο νόμο 866 /96 και λαμβάνει κοινοτική χρηματοδότηση. Τελειοποιεί την μονάδα του σε ένα χώρο έκτασης 999 τ.μ. ( χώρος παραλαβής γάλακτος, συντήρησης , τυροκόμησης, πιέσης ,αλατισμάτος , ωρίμανσης ,ψύξης και συσκευασίας. Το 1997 η επιχείρηση μετατρέπεται σε ΗΛΙΑΚΗΣ Α.Ε. με τυροκόμο πια τον γιο του Κων/νο, ο οποίος είναι πλέον και συνεχιστής του.

Όταν το 2002 επιστρέφει πια και ο δεύτερος γιος του Ιωσήφ έχοντας τελειώσει τα Τ.Ε.Ι. Άρτας ως ζωοτέχνης ξεκινάει τον εκσυγχρονισμό της δεύτερης μονάδος της κτηνοτροφικής παραλαμβάνοντας από τον πατέρα του 300 πρόβατα. Ενταγμένος πια σε σχέδιο βελτίωσης δημιουργεί μια υπερσύχρονη μονάδα εκτροφής ζώων και παραγωγής γάλακτος η οποία τελειοποιείται το 2007 με δυνατότητα εκτροφής 700 ζώων. Σύγχρονος όμως γίνεται και διακινητής – πωλητής των προϊόντων στις αγορές τις Κρήτης. Η μονάδα ΗΛΙΑΚΗΣ Α.Ε. διαθέτει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με το ENISO 22000: 2005 αρ.μητρ. πιστοποίησης .049080059.

Για το προϊόν Γραβιέρα Κρήτης διαθέτει AGROSERT Π.Ο.Π με αρ. πιστοποίησης: ΠΟΓ/1550-9422.10.