• Ο Ξυνόχοντρος είναι το προϊόν που προκύπτει με την ανάμειξη ξυνισμένου γάλακτος (πρόβειου ή αίγειου ) και του χονδροαλεσμένου σιταριού. Παράγεται αποκλειστικά στην Κρήτη τους καλοκαιρινούς μήνες.  Είναι ιδανικό βραδινό το χειμώνα η σούπα με ξυνόχοντρο. Ιδιαίτερα νόστιμη τόσο αν χρησιμοποιηθεί  ζουμί από κάποιο κρεατικό όσο και αν βράσει με μία ντοματούλα, αποτελεί και μέρος πολλών παραδοσιακών φαγητών τις Κρήτης.  Η ημερομηνία λήξης του είναι 18 μήνες μετά την ημερομηνία παραγωγής .
  • Είναι η μυζήθρα ή αλλιώς ανθότυρος φρέσκος , ένα από τα παραδοσιακάτυριά της Ελλάδας και θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί από μόνη τηςμια ξεχωριστή κατηγορία τυριού , Παραδοσιακό μαλακό τυρί τυρογάλακτος(ορός μετά την παραγωγή Γραβιέρας, Κεφαλοτυριού, Λευκού τυριού άλμης ) παρασκευάζεται από τυρόγαλα πρόβειο ή γίδινο στο οποίο προστίθενται 20% αιγοπρόβειου γάλακτος . Χαρακτηρίζεται ως ένα μαλακό λευκό τυρί , με αφράτη λεία υφή χωρίς οπές και μία κρεμμόδη υπόγλυκη γεύση και χαμηλά λιπαρά , η οποία λιώνει στο στόμα αφήνοντας πίσω μια πλούσια εμπειρία. Είναι ιδανικό για δίαιτα τρώγεται σκέτο ή με μέλι εξαιρετικό και σε πολλές μαγειρικές παρασκευές αλμυρές ή γλυκές , Είναι ιδανικό σε πίτες , πιττάκια ,τζεβρεμέδες,λυχναράκια ,ανεβατά πιττάκια ,συνοδευτικό με άλλα τυριά σε σαλάτες,cheesecake, χειροποίητα   ραβιόλια γεμιστά με μυζήθρα και σπανάκι.
  • Το ξύγαλο είναι προϊόν όξυνσης του γάλακτος, μαλακό λευκό επιτραπέζιο τυρί αλοιφώδες ή κοκκώδες , χωρίς επιδερμίδα , με υπόξυνη ελαφρώς αλμυρή ,ευχάριστη δροσερή γεύση και άρωμα. Παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα , χρησιμοποιείτε ως ορεκτικό.
  • Είναι κεφαλοτύρι που παράγετε  αποκλειστικά και μόνο από γάλα κατσικίσιο γ'αυτό και το χρώμα του είναι πιο άσπρο από το κεφαλοτύρι. Είναι παρασκευασμένο με λιγότερο αλάτι και σε συνδυασμό με το γάλα της κατσίκας έχει και λιγότερα λιπαρά φυσικά.
  • Είναι σκληρό τυρί που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα,έχει πικάντικη γεύση και έντονο άρωμα.Είναι τυρί με ρίζες από μικρά Ασία, που έχει διδαχθεί σε μας από μικρασιάτες που έχουν έρθει στην Ελλάδα μετά την μικρασιατική καταστροφή.Το τυρί αυτό ωριμάζει μέσα σε προβιά ζώου που χρησιμοποιείτε μετά από μια συγκεκριμένη διαδικασία απολύμανσης και συντήρησης. Κάποτε αυτός ήταν ο τρόπος συντήρησης και ωρίμανσης μέσα σε σπηλιές λόγω του ότι δεν υπήρχαν ψυγεία.
  • Σκληρό τυρί το οποίο έχει μπεί τώρα και λίγα χρόνια το τυροκομείο μας στη διαδικασία να παράγει για να καλύψει τις ανάγκες τις αγοράς .Το πρόβειο τυρί του τόστ παράγεται από 100% πρόβειο γάλα είναι τυρί προποϊονικής ζύμωσης με ελαφρώς υπόγλυκη γεύση και ευχάριστες οργανολιπτικές ιδιότητες. Το τυρί του Τόστ άιγειο παράγεται απο 100%τις εκατό αίγειο γάλα είναι τυρί προποϊονικής ζύμωσης με ευχάριστη αλμυρή ,πικάντικη γεύση και πλούσιο άρωμα . Τα παραπάνω τυριά καταναλώνονται για τη δημιουργία τόστ, σουφλέ ,πίτσας κ.α.
  • Το πικάντικο τυρί με μπούκοβο είναι ένα σκληρό τυρί με βουτυρένια αρώματα , διακριτικό κάψιμο και θρυφτή υφή , σαν παρμεζάνας .Χρησιμοποιείται ως συνοδευτικός μεζές ρακής φτιάχνουν με αυτό υπέροχο σαγανάκι και για τους λάτρεις τις πικάντικης γεύσης τριμμένο ως συνοδευτικό πάνω σε μακαρονάδες , πίτσες κ.α.
  • Είναι προϊόν που παράγεται μετά από βράσιμο αιγοπρόβειας κρέμας (αθόγαλου ) και έχει 95% λιπαρά .Χρησιμοποιείται στην κουζίνα για να δώσει ιδιαίτερο άρωμα στα παραδοσιακά φαγητά όπως είναι το πιλάφι, το ψητό και στην ζαχαροπλαστική για να δώσει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση στα γλυκά ή στα κουλουράκια, τσουρεκάκια κ.α.

Go to Top